Брой 6-7 на в-к "Тишина" от 05 април 2013 г.

 

  СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО '2013                       

 

ВТОРИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАНАИР НА СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И

КООПЕРАЦИИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

   От 21 до 24 май в Палата № 6 на Пловдивския панаир бе представена  експозицията на изделия, изработени от хора с увреждания. Изложението се провежда вече 11 години.
   За  втори път в него участват като изложители предприятия на хора с увреждания от Европейския съюз. Тази година тук гостуваха  и представители на формации  и  предприятия за хора с увредено здраве от Белгия, Румъния, Италия, Малта, Австрия,Сърбия, Норвегия и Гърция. Представиха се общо 93 фирми и организации от осем европейски държави.

alt alt

alt


   Българските фирми бяха 78 - от 10 национално представлни организации на хора с увреждания.
   СЪЮЗЪТ НА ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИ ИЗДЕЛИЯТА НА 9 ОТ СВОИТЕ  ПРЕДПРИЯТИЯ „ТИХ ТРУД”.
  Второто Европейско изложение на социални предприятия и кооперации за хора с увреждания бе открито от зам.министъра на труда и социалната политика г-жа Иванка Шалапатова.
   Официални гости бяха: г-н Иван Тотев, кмет на община Пловдив, г-н Апостолос Йоакимидис, директор на главна дирекция „Предприятия и индустрия в Европейската комисия, г-н Бруно Роландтс, генерален директор на Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия, г-н Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцияна за хората с увреждания, г-н Георги Игнатов, зам.областен управител на Пловдивска област.
  В рамките на Втория Европейския форум за социално предприемачество се състоя Конференция на тема „Социалното предприемачество – основа за устойчив растеж”.
  С интерес премина и организираната Кръгла маса на тема „Устойчива интеграция на хората с увреждания – добри практики”.
  Началото на европейския форум за социално предприемачество бе отбелязано по традиция с прекрасен български  народен танц. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ОБАЧЕ – ТАНЦЪТ БЕ ИЗПЪЛНЕН  ОТ НАШИТЕ САМОДЕЙЦИ С УВРЕДЕН СЛУХ ОТ ПЛОВДИВ.
  Каква гордост бе това за нас! Защото всички официални лица, гости и посетители ги аплодираха с истинско  възхищение.
   А нашата съюзна делегация бе представена с най-високото ниво на участващи: ТУК БЕ Г-Н ВАСИЛ ПАНЕВ,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СГБ, Г-ЖА МАЯ ГЕОРГИЕВА, ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ НА СГБ, Г-Н ГЕОРГИ САЗДОВ, ЕКСПЕРТ В ОТДЕЛ ПСД, КАКТО И ВСИЧКИ УПРАВИТЕЛИ НА УЧАСТВАЩИТЕ В ИЗЛОЖЕНИЕТО ПРЕДПРИЯТИЯ „ТИХ ТРУД”.

ТАКА Е, НАЙ-ДОСТОЙНИ БЯХМЕ ТУК!
 

 

 


  СЪЮЗЕН ЖИВОТ                                                                    

ВТОРИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАНАИР НА СОЦИАЛНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ

И КООПЕРАЦИИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

  На 21 март т.г. в палата № 6 на Пловдивския панаир предприятията с марка „Тих труд” на Съюза на глухите в България представиха най-успешната своя експозиция.
  Перфектно подредени  и с много вкус бяха аранжирани щандовете ни. А управителите с чест показваха и новите свои производства.
Например: новите обувки за хотелиери и за офис дами – на Пловдив, новите модели на работни престилки и туники - на София, новите текстилни производства - на Дупница, новите модели на медицински облекла – на Лом, новите изделия на Русе, на Стара Загора… абе, на всички!

alt alt

alt alt

alt alt

alt alt

alt alt

alt


  ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ В ПЛОВДИВ                

„СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – ОСНОВА ЗА УСТОЙЧИВ РАСТЕЖ”

   В рамките на Втория европейски панаир на социални предприятия и кооперации за хора с увреждания, на 21 март, в зала „България” на конгресния център на Международния панаир в Пловдив, се състоя конференция за проблемите на социалното предприемачество. Целта на този европейски форум бе запознаване с целите на Европейската комисия за социално предприемачество, както и дискусия по многобройните аспекти на тази дейност.

alt alt

alt alt


  КРЪГЛА МАСА                                                                         

УСТОЙЧИВА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С

УВРЕЖДАНИЯ - ДОБРИ ПРАКТИКИ

  Под това мото премина една изключително интересна среща на участниците в Европейското изложение. Думата изключително е точна.
  Защото наистина тук бе най-добрата възможност  да се опознаят интересните идеи и инициативи, та дори и „хитрини”, с които в отделните европейски  държави приобщават хората с увреждания към достойна трудова реализация. А това означава – и към достоен живот.
   Интересът бе голям  и защото всеки, замисляйки се за  изказаното,  просто  откриваше  и някакво „златно зрънце” за своята работа, или пък си казваше – о, това вече го имаме.

alt alt

alt alt

alt alt


  ЗДРАВЕЙ, МЛАДОСТ!                                                             

НА 16 МАРТ БЕ ПРОЛЕТНИЯТ БАЛ

НА МЛАДЕЖИТЕ ОТ СГБ

МЕЧТИ,  ЛЮБОВ И КРАСОТА
 

  Прекрасно бе! Още от първите мигове.
 Организаторите от РО Хасково бяха перфектни. Едва ли може да се намери недоволен от тяхното посрещане. А програмата за вечерта, която бяха подготвили, донесе толкова забава, радост и смях, та часовете отлетяха неусетно, чак до ранното утро на другия ден.
 От името на Съюза на глухите в България приветствие поднесе г-н Николай Нинов, заместник- председател на СГБ. А ръкоплясканията за него бяха толкова много, защото всички го чувстваха близък - та само до миналата година той бе в ръководството на  младежката ни организация.
 Най-чаканото събитие, разбира се, беше конкурсът „Мис Тишина” – 2013. Седем  участнички от цялата страна се представиха сега. Коя от коя по- красива, коя от коя - с повече чар и искри в очите...
 Е, победителката бе само една!
 Мис „Тишина” 2013 е Тина Николова от Стара Загора.
 Нейни подгласнички станаха: Юммюгюл Слим – от Хасково и Веселина Панайотова от Пловдив.
Тина Николова е родена на 31 март 1993 година. На 20 години, тя е секретар на Младежката организация на СГБ в Стара Загора. Завършила е средно специално образование по специалността „Бизнес- администрация” в Търговската гимназия на Стара Загора. Амбициите й за бъдещето са интересни. Вероятно скоро ще  можем да я срещнем в български  университет.
  Конкурсът за красота, разбира се, бе най- атрактивният. 
 Но-о..., не по-малко оспорвано бе и друго състезание – за „Мистър мускул”.
После дойде и конкурсът за най-добре танцуваща двойка, после бяха викторините,  после... После всички съжаляваха, че времето свърши толкова бързо.


Е, и догодина е време! Чакат ни новите срещи!

alt alt

alt alt

alt alt

alt alt

alt alt

alt alt

alt


  СЪЮЗЕН ЖИВОТ                                                                  

Отчетно-изборните събрания в ТО

  Отчетно-изборните събрания на териториалните организации (ТО) в Благоевград, Сандански, Петрич и Кюстендил, които са към районната организация на глухите в Дупница, преминаха с участието на всички по-активни членове. След приключването на официалната част на събранието навсякъде хората имаха желание да питат и да им се отговаря; да споделят или да разкажат за преживяна трудност или успех.

Благоевград Петрич

Сандански


Тишина®


 

   

В момента има 10  гости и няма потребители и в сайта

© ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ