Брой 20-21 на в-к "Тишина" от 29 ноември 2013 г.

 

  СГБ РАЗРАБОТВА НОВА КОНЦЕПЦИЯ ЗА                   

ПОДОБРЯВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

НА ДЕЦАТА С УВРЕДЕН СЛУХ

    За реализирането на тази приоритетна задача СЪЮЗЪТ НА ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРА НА 14 НОЕМВРИ Т. Г.  НАУЧНА И ПРАКТИЧЕСКА СРЕЩА с най-изявените български педагози и сурдопедагози от университетите в България, както и с най-добрите специалисти в областта на практическото обучение на децата с увреден слух.
     Срещата бе ръководена от председателя на СГБ г-н Васил Панев.
    Всички участници се обединиха с идеята за създаване на ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ по образователните въпроси към Съюза на глухите в България.

alt alt


  5 ГОДИНИ МОСГБ                                                              

НИКОГА НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЯРВАТЕ,

ЧЕ МОЖЕТЕ ПОВЕЧЕ !

altНа 9 ноември тази година Младежката организация на Съюза на глухите в България отбеляза 5- годишнината от своето създаване.
Тържеството се състоя в Пловдив, в хотел „Тримонциум-Принцес”, в присъствието на представители и ръководители на младежките организации от цялата страна.
Гост на тържеството бе г-н Николай Нинов, заместник председател на СГБ.
Специално за празника бяха дошли и гости от Европейския съюз на глухите студенти (EDSU), водени от председателя Тимъти Роуис.

alt alt

alt alt


  СТУДЕНТСКИ ФОРУМ В СОФИЯ                                

ДА СИ ПОГОВОРИМ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

  В ранния следобед на 26 октомври голямата зала в ЦУ на СГБ събра бивши и настоящи студенти с увреден слух на среща по въпросите на образованието. Когато си с увреден слух, само желанието за учене още не е предпоставка, че нещата могат да се получат с оптимален резултат.
  Атанас Калинов, студент по специалността "английска филология" в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, представи основните образователни проблеми, които възникват пред студентите с увреден слух в България. Той е инициатор за създаването на Студентски съюз на глухите в България към МОСГБ, по примера на Европейския съюз на глухите студенти към Европейския съюз на младите хора с увреден слух (EUDY), чиито основни задачи са:  достъп, качество и равнопоставеност на обучаващите се със слухова загуба, както и създаването на контакти с институции за съвместни дейности.

alt alt

alt alt

alt alt


  СЪЮЗЕН ЖИВОТ                                                              

ДЕЦАТА ОТ СОУ ЗА ДУС

СЪС СВОИ ИЗДЕЛИЯ В НДК

   altНа 18.11.2013 г. в зала 8 на Националния дворец на културата в София се проведе форум „Ден на турско-българското приятелство на инвалидите”. Форумът бе организиран по инициатива на фондация „Белият полумесец” от Република Турция.
  На форума присъстваха високопоставени гости от Република България: министърът на труда и социалната политика г-н Хасан Адемов, заместник-министърът на здравеопазването г-н Бойко Пенков, заместник- министърът на образованието и науката г-жа Мукаддес Налбант, председателят  на Агенцията за хората с увреждания г-н Минчо Коралски и депутати от Народното събрание. От Република Турция тук бяха: заместник–министърът на социалното министерство г-н Ашкън Асан, представители на турското посолство, председателят на фондация „Белият полумесец”- г-н Локман Айва. На благотворителен базар бяха изложени изделия, изработени от деца с увреден слух от столичното специално училище „Проф. Дечо Денев”.

alt alt


КАРТИ ЗА ПАРКИРАНЕ В ЕС УЛЕСНЯВАТ

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

 alt

  С цел да се популяризират правата за паркиране на хората с увреждания в държавите-членки на Европейския съюз, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и равни възможности” у нас е изработила брошури на български и английски език, съдържащи информация за придобиването на карти за паркиране на хората с увреждания в страните от ЕС.
  Картите съдържат най-важните условия, обща информация и съвети, нужни на хората с различни видове увреждания, които пътуват за други държави. 


АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ВАШИЯ ВЕСТНИК

Тишина®

Абонаментната кампания

за 2014 г. ще продължи до 15.12.2013 г.

Абонирането става във всички пощенски станции на страната

Годишният абонамент е 10 лв.

Каталожен №753


Тишина®


 

   

В момента има 19  гости и няма потребители и в сайта

© ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ