Брой 21-22 на в-к "Тишина" от 20 декември 2012 г.

 

УВАЖАЕМИ СЪЮЗНИ ЧЛЕНОВЕ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,

 

   Драги мои приятели,
  Бъдете уверени, че Съюзът на глухите в България ще продължи да отстоява докрай правата на своите членове. Ние ще продължим да се борим за нашето достойнство.
Подчертавам, обаче, думата НИЕ!
  Защото заедно – с всеки един от вас, ние  трябва да работим, да се борим и да отстояваме нашите права и възможности!
  Бъдете дръзновени, бъдете умни и достойни! Именно така  нашето дело ще пребъде в годините!

  Желая здраве на всеки един от вас! Желая щастие във всеки  един честен български дом на вашите семейства!


    Васил Панев
    председател на Съюза на глухите в България


  НА 13 И 14 ДЕКЕМВРИ В СТАРА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ                       

ИЗВЪНРЕДНО СЪБРАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ НА

СЪЮЗА НА ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ

На този най-висок форум бе обсъдена

СТРАТЕГИЯ ЗА ПЕРСПЕКТИВНО РАЗВИТИЕ НА СГБ И

НА ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА

   Разгледана бе дейността и политиката на Съюза на глухите в България от 2009 г. до сега и бяха набелязани радикални мерки за подобряване на състоянието и работата на стопанските предприятия, както и в организационната дейност.

  В своето слово председателят на Съюза на глухите в България  Васил Панев отбеляза, че:
„Времето, в което живеем, ни постави пред изключително  трудни изпитания. Икономическата криза се отрази негативно на нашия живот, на нашата работа и на нашите желания за по-добро бъдеще. През последните година–две  трудностите ни връхлитаха като лавина. Но успявахме да се изправим.
Днес обаче трябва да вземем строги решения! При това в дългосрочен план. Защото бъдещето ни зависи наистина от това, което ще сторим сега!


  ЧЕСТИТО                                                                                                          

ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ

 

АРДУС

Асоциацията на родителите на деца с увреден слух отбеляза своя юбилей

alt alt

alt alt


  На учредителната сбирка преди 20 години, за първи председател на организацията е избрана Венета Василева, твърдо уверена в правотата на целите на новосъздаденото сдружение. Седем години по-късно мястото й заема Дарина Панталеева, която продължава поетата от основателите борба за успешната интеграция и социализация на децата ни. От 2003 г. до 2006 г. начело на екипа застава Кирилка Гъркова, която не се спираше пред трудности. От 2006 г. до днес председател на АРДУС съм аз – Мария Кръстева. Всички ние, с общи усилия, подкрепяни от вас и в името на децата ни, успяхме да поставим началото на една кауза, която сплоти и обедини хора от цяла България. Създадоха се приятелства, организацията ни се превърна в огромно сплотено семейство, наречено АРДУС - „За да растат децата ни щастливи!” През изминалите 20 години инициирахме дейности, свързани с развитието и образованието на децата и младежите с увреден слух.


  ОТЗВУК                                                                                                            

alt3 ДЕКЕМВРИ, МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН

НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

ДЕН, В КОЙТО НАПОМНЯМЕ НА ОБЩЕСТВОТО ЗА СЕБЕ СИ


   Посланията за Трети декември всяка година са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Предизвикателството на този ден е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека, неговата индивидуалност и личното му достойнство, а не върху увреждането.
Тази година централата на ООН отправи апел: „Премахване на бариерите за общество, достъпно за всички!” Това е  и европейският призив за политики към и за хората с увреждания, който и България ще следва.


Ученици  с увреден слух тренираха тенис на маса

alt

  Приключиха годишните занимания на 30-те възпитаници на училището за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски” в Търговище, които тренираха тенис на маса. Тренировките се провеждаха от спортен клуб по тенис на маса „Пътинженерингстрой”, изпълнител на проект по програма „Спорт за хора с увреждания и деца в риск” на Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС).
  Последното състезание излъчи най-добър състезател от всички деца, включени в проекта. Състезанието премина много оспорвано, като състезателите бяха в три групи по десет души. Първото място бе извоювано от деветокласника Емрах Хюсеинов.
  Спортният клуб по тенис на маса печели подобен проект за втора поредна година. През изминалата клубът работи по програма „Спорт за децата в свободното време”. Благодарение на нея много от децата са продължили системните си занимания по тенис на маса към клуба.


Тишина®


 

   

В момента има 12  гости и няма потребители и в сайта

© ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ