Брой 9 на в-к "Тишина" от 19 май  2011 г.
 
   ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ НА СГБ                                            

 

ГОДИШНИЯТ ФОРУМ НА НАШАТА

 

ОРГАНИЗАЦИЯ СЕ СЪСТОЯ НА 4 МАЙ 2011 г.

Активно изображение Активно изображение

Активно изображение Активно изображение

Активно изображение Активно изображение

Активно изображение Активно изображение

Активно изображение

* Хиляди наши членове участваха в отчетната кампания на териториалните и районните ни организации от цяла България.

* Те излъчиха ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ, които участваха в ОБЩОТО СЪБРАНИЕ,състояло се в сградата на Централното управление на СГБ на ул. „Денкоглу” 12.

* 34 от избраните пълномощници работиха тук и дискутираха в продължение на един ден за проблемите и за бъдещото развитие на СГБ.

Тържественото настроение в СГБ личеше още от ранната утрин на 4 май. Всеки, който идваше, носеше своята добра усмивка и споделяше своята топла прегръдка с приятелите и колегите си.

„Денкоглу” 12 бе най-усмихнатото и дружелюбно място в София на този ден.

Такива дни се помнят.

Помнят се първо заради невероятната ни съпричастност един към друг. Помнят се още заради искреното чувство на отговорност и на желание на всеки един да стори добро за глухите хора на България.

В 10 часа сутринта препълнената зала притихна.

Първите думи на председателя на СГБ г-н Васил Панев бяха за „Добре дошли на всички!” и пожелания за успешна и ползотворна работа.


Активно изображение

ТРЕТАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БАЛКАНСКАТА

АСОЦИАЦИЯ НА ГЛУХИТЕ

ОТВОРИ ПЪТЯ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

Активно изображение

* На 29 и 30 април тази година в град Струга в Република Македония се събраха ръководителите на организациите на глухите хора от балканския регион.

* Те обсъдиха идеите за международното сътрудничество и за подобряването на живота на глухите и тежкочуващите хора.

* Всички се обединиха за идеята да бъде основана Балканска младежка асоциация на глухите.

  В един от най-китните градове на Македония – Струга, в близост до Охрид, се състоя изключително важна международна среща. Ние, които живеем на Балканите, знаем, че историята ни е разделяла понякога. Но сега целият свят трябваше да види що е то приятелство, що е то дружелюбност и съпричастност! Ние, глухите хора, показахме това! Представителите на седем от балканските страни бяха тук единни и наистина сплотени! Нека светът да се учи от нас!


СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА

ФИРМА "DESCOM TRADING LTD."

  На 20 април т. г. в сградата на Съюза на глухите в България в столицата се състоя среща на ръководни представители на СГБ с ръководителите на фирма „DESCOM trading Ltd.”.

  Срещата бе ръководена от г-н- Васил Панев, председател на СГБ. В нея участваха г-н Златко Танев, собственик на фирмата „DESCOM trading Ltd” и изпълнителен директор на „Агенция по приватизация” в община Стара Загора, както и Пепа Аврамова, мениджър на фирмата.

  Присъстваха: г-н Николай Нинов, зам. председател на СГБ, г-жа Райна Томова, член на УС, г-н Георги Стефанов, член на УС, г-н Минчо Котев, координатор на СГБ, г-н Георги Саздов - ПСД в СГБ, г-жа Миряна Мошева, ръководител на методическия център за обучение по жестомимика, г-жа Мила Банкова – консултант в СГБ.


    НАША ГОРДОСТ                                                                                                            

СОФИЯ КАЛИНОВА СТАНА ЧЛЕН НА ЕКИПА НА ЕСГ

Активно изображение

   София Калинова от България се присъединява към екипа на ЕСГ от 18 април 2011 г. като стажант. В продължение на 3 месеца София ще помага на екипа на ЕСГ в ежедневната му работа, както и за подготовката на Общото събрание в Будапеща, Унгария, което ще бъде на 26-29 май 2011 г.


    ПРАЗНИКЪТ НА МЛАДОСТТА                                                                                    

ПРАЗНИКЪТ НА МЛАДОСТТА И КРАСОТАТА НИ

ОЧАКВА ПРЕЗ ЮНИ

ФЕСТИВАЛ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ НА

ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ

  Апотеозът на нашите усилия да бъдем съвършени, достойни и красиви ще бъде в дните от 9 до 12 юни в град Приморско.

  Тази година в националния фестивал на СГБ ще вземат участие и художествени състави от другите балкански страни. Изявите ще бъдат на голямата сцена „Аполония” в Созопол.

  Дните на фестивала ще бъдат и прекрасен повод за международни срещи и изяви. В Приморско ще се проведе среща на Балканската асоциация на глухите с представители на младежките организации. Ще бъдат обсъждани и въпросите, свързани с участието ни в ХVI конгрес на Световната федерация на глухите през месец юли.

Какъв по-хубав празник! Каква по-отлична възможност да докажем себе си пред света!


"VIOLET: НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА И МЛАДЕЖИ СЪС СЕНЗОРНИ УВРЕЖДАНИЯ"

   АРДУС има удоволствието да представи на своите членове и симпатизанти нов международен проект на тема: „VioLet: не на насилието над деца и младежи със сензорни увреждания”, фокусиран върху един от най-сериозните проблеми в обществото, а именно – социална изолация и агресия над деца със зрителни и слухови увреждания. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия по програма Дафне III и е партньорство на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух (АРДУС), Сдружение „Възможности без граници” (СВГ) и Кралския колеж на слепите във Великобритания (Royal National College for the Blind – RNC).


ТРАДИЦИОННИЯТ ПРАЗНИК НА ХИЖА "ФОНФОН"

Активно изображение

  На 16 април (събота) т. г. се проведе традиционният пролетен празник на хижа „Фонфон”, където вече няколко поколения членове на софийската районна организация спазват традицията да провеждат там своя зимно-пролетен празник. Всички желаещи, които се бяха записали, получиха купоните си за храна и указания за тръгването им от автогара „Овча купел”.

   Два препълнени автобуса тръгнаха от автогарата точно в 9.30 ч., разбира се имаше и хора с лични автомобили. Автобусите ни оставиха на „ Златните мостове” и след 20 минути ходене се озовахме на чудна слънчева поляна.

   В организацията особено дейни бяха не само координаторът на РО Илиян Радев, но и зам. председателя Стоян Великов, отговорникът за младежите Дамян Калчев, както и нашият „готвач” председателят на ТО в Перник, Валери Лозанов.


 " И АЗ МОГА "

Активно изображение

  На 29.04.2011 г. на сцената на театър „Възраждане” в Столична библиотека се състоя заключителното представяне на проекта „И аз мога”, както и неговите резултати. Проектът е съвместна инициатива на Сдружение „Отворено общуване”, заедно с интегрирана група от младежи с увреден слух и млади хора с увреждания по медицински показатели. Проектът бе финансиран от националната програма за младежки дейности към НЦЕМПИ.

  В продължение на 5 месеца те заедно реализираха идеята за доброволчеството като неформална възможност за изразяване на гражданската си позиция по свой начин.


   ПЛЕВЕН                                                                                                                           

ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА

Активно изображение Активно изображение

  На 20.04.2011г. клиниката „Уши, нос и гърлени болести” при УМБАЛ „д-р.Георги Странски” в Плевен, представлявана от доц. д-р Иван Стоянов, организира Великденска благотворителна кампания „Деца помагат на деца”.

  Деца от СОУ „Иван Вазов” изложиха свои картини за благотворителен търг от 18.04.2011г. до 20.04.2011г. във фоайето на II клинична база в Плевен. На заключителния етап на благотворителната кампания присъства заместник кметът на община Плевен д-р. Матеев, представители на Университетската болница и Медицинската академия, председателят на РО-Плевен г-н Димитър Петров и представители на различни фирми от града и региона.

  На срещата присъства и г-н Георги Йотов, управител на „Тих труд” ЕООД в града.

  Председателят на РО на глухите в Плевен Димитър Петров благодари на клиника УНГ за грижите, които полагат спрямо хората с увреден слух.


С ТАНЦОВА СЮИТА И ФОТОИЗЛОЖБА ОТБЕЛЯЗАХМЕ ПРАЗНИКА

Активно изображение

Активно изображение

Активно изображение

  На 21 април т. г. Центърът за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреден слух и районната организация на глухите във Варна проведоха съвместно празнично мероприятие - Великденски концерт и откриване на поредната фотоизложба на групата на фотографите към центъра. Диян Демиров, председател на районната организация на глухите и член на Управителния съвет на Съюза на глухите в България, бе щастлив да поздрави членовете, препълнили залата в културния дом, по случай празника и им пожела с пролетното пробуждане на природата да се обновят не само физически, но и духовно. Той връчи на гостите на празненството фотографии, като подчерта, че те популяризират постиженията на хората с увреден слух. От своя страна те развълнувани благодариха и изказаха възхищението си от таланта на нашите самодейци и любители фотографи.


Тишина®


 

   

В момента има 9  гости и няма потребители и в сайта

© ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ